East-X-Net's e-Magasin om Østeuropa - 10 årlige udgivelser - December 2005 - Nr. 72

         

 

 

 


MENU

Aktiviteter
::
Forside
::
East News Center
:: Erhvervskontakt
:: Info Center
:: Russian Info

Søgning
:: East-X-Net
:: Portal Map

Brugergruppe
:: Tilmelding

Øst Magasinet
:: Arkivet
:: Vores mål

Bruger info

:: Bruger info
:: Reklame info
::
Copyright


Kontakt
:: Kommentar

Indhold:

1. Artikler
:: Nye anklager på vej mod Mikhail Khodorkovskij
::
Militær reform på vej i Rusland
::
Ruslands udenrigsminister: Større og større forskel mellem Rusland og USA
::
Polsk opsving på vej
:: Polsk hjælp til nyt a-kraftværk i Litauen

::
Nye EU-lande taber på budget forslag
::
Polen forventer nyt forslag til budget
::
Rice opfordrere til mere demokrati i Ukraine

:: Endnu et rekordår for investeringer i Ungarn
:: Ungarns budgetunderskud i strid med EU's regler

:: Hosting G8 may bring Russia closer to full membership
:: Rejse til Rusland? Vigtige spørgsmål!
:: The russian consumer trends
:: Tætte bånd til Polen bekræftet

:: Georgia's new defense strategy raises eyebrows in Russia
:: CNN will not open in Ukraine
:: EU Grants Ukraine Market Economics Status

2. Opinion
Russia observes World AIDS Day

3. Næste udgivelse

4. Tilmelding

5. Info om East-X-Net / Øst Magasinet


 Modtag Øst Magasinet med mail

Modtag en månedlig e-mail med 
Øst Magasinet. Se sidste udgave i Arkivet

10 årlige udgivelser: 
*Abonnement: kr. 200,00 excl. moms. pr. år
(kr. 250,00 incl. moms).
Tilmeld her! 


 1. Artikler

Nye anklager på vej mod hodorovskij
af Redaktør Tina Altenburg

Der er tilsyneladende ingen ende på sagen mod russiske Mikhail Khodorkovskij, tidligere ejer af det omstridte olieselskab Jukos. Han er allerede i gang med at afsone en dom på otte års fængsel for bedrageri og skatteunddragelse, men han risikerer, at der bliver føjet endnu ti års fængsel til hans dom. For nylig ransagede anklagemyndigheden titanium-selskabet Avismas kontorer. Anklagemyndigheden er i gang med en undersøgelse om skatteunddragelse via Avisma, som Khodorkovskijs selskab Menatep i slutningen af 1990’erne var majoritetsaktionær i. Menatep solgte i 1998 sin aktiepost i selskabet til en gruppe udenlandske investorer. De udenlandske investorer har tilsyneladende lige siden haft mistanke om, at Menatep har kanaliseret mange millioner dollars fra Avisma i egne lommer. Men indtil videre har anklagemyndigheden i Rusland ikke ønsket at kommentere sagen yderligere. Læs mere...tilmeld her!


Militærreform på vej i Rusland
af Redaktør Tina Altenburg

Ruslands præsident Putin vil gøre noget ved militærets blakkede rygte. Derfor har han planer om at forkorte værnepligten fra to til kun et år, og professionelle soldater, der har tjent i mindst tre år, skal have mulighed for at komme på universitetet og andre højere læreanstalter uden at gå op til de ellers obligatoriske optagelsesprøver. Til gengæld skal studerende ikke længere være fritaget for militærtjeneste. Men lederen af soldatermødrenes komite, Valentina Melnikova, mener ikke, at reformen vil løse militærets problemer. Kun hvis hæren fuldstændigt omdannes til udelukkende at bestå af professionelle soldater, vil problemerne løses, er hun ifølge flere aviser citeret for at sige. Læs mere...tilmeld her!


Ruslands udenrigsminister: Større og større forskel mellem Rusland og USA
af Redaktør Tina Altenburg

I sit traditionelle tilbageblik over det forløbne år lagde Ruslands udenrigsminister Sergej Lavrov ikke skjul på de voksende forskelle mellem Rusland og USA. Rusland og USA har ellers haft en fælles interesse i at bekæmpe terrorisme, men flere forhold er begyndt at irritere russerne. Det drejer sig bl.a. om USA’s voksende indflydelse i regioner, der tidligere var Moskvas domæne samt et emne som Irans atomprogram, hvor de to parter er uenige. Lavrov mener, at det nu er op til USA at tage næste skridt for at få det gode forhold mellem USA og Rusland genoprettet. Lavrov siger, at Rusland generelt er imod Vestens forsøg på at eksportere det vestlige demokrati til tidligere sovjetrepublikker. Han tænker bl.a. på omvæltningerne i Ukraine og Georgien. Læs mere...tilmeld her!


Polsk opsving på vej
af Redaktør Tina Altenburg

Efter en nedtur i den økonomiske vækst ser det nu ud til, at det igen går den rigtige vej for Polens økonomi. BNP ser ud til igen at kunne præstere pæne vækstrater. Ikke mindst den polske eksport ser ud til at vokse og det private forbrug vil også være en af vækstfremmerne, fremhæver økonomer. l.a. er den lave rente med til at stimulere forbruget. BNP ventes at vokse 3 % i år og 4,1 % til næste år. Læs mere...tilmeld her!


Polsk hjælp til nyt a-kraftværk i Litauen
af Redaktør Tina Altenburg

Det bliver sandsynligvis med hjælp fra Polen, at det lykkes Litauen at få bygget et nyt atomkraftværk i stedet for det gamle Ignalina-værk, som Litauen har lovet EU at lukke senest i 2009. Ignalina-værket er af samme type som jernobyl-værket i Ukraine og sikkerheden er ikke i orden. Det koster 7,5 mia. euro at bygge et nyt moderne atomkraftværk, og det har Litauen ikke råd til alene. Derfor forhandler Polen og Litauen i øjeblikket om en fælles investering. Læs mere...tilmeld her!


Nye EU-lande taber på budget forslag
f Redaktør Tina Altenburg

Hvis det britiske forslag til EU-budget bliver vedtaget, vil de nye EU-medlemslande i øst stå tilbage som den helt store taber. Det britiske forslag til syvårigt rammebudget vil nemlig skære betydeligt ned på den hjælp, som var tiltænkt de nye medlemslande. Bl.a. var 104 mia. kroner tiltænkt de nye medlemslande til bygning af veje og som hjælp til virksomheder. Men står det til briterne, bliver det beløb skåret ud af regionalstøtten. Årsagen er bl.a., at det ikke er lykkedes for EU-landene at nå til enighed om en reform af landbrugsstøtten. Derfor har briterne været nødt til at finde besparelser andre steder. Læs mere...tilmeld her!


Polen forventer nyt forslag til budget
af Redaktør Tina Altenburg

Den polske europaminister Jaroslaw Pietras lægger ikke skjul på sin skuffelse over det britiske forslag til EU-budget. Der er stor utilfredshed med det britiske forslag. Ingen er tilfredse, sagde han ifølge polsk presse på et møde. Han tilføjede, at ikke kun Polen kritiserer det britiske forslag. Kritikken kommer mange steder fra. Derfor forventer han, at der snart kommer et nyt budgetforslag på bordet. Læs mere...tilmeld her!


Rice opfordrere til mere demokrati i Ukraine
af Redaktør Tina Altenburg

Arbejdet med at indføre demokratiet i Ukraine er slet ikke ovre. USA’s udenrigsminister Condoleezza Rice opfordrede under sit første besøg i Ukraine de ukrainske ledere til at gøre endnu mere for at fremme demokratiet. Skal man tro meningsmålingerne, er ukrainerne begyndt at tvivle på præsident Jusjenko og hans regering. I hvert fald fører hans konkurrent Viktor Janukovitj i meningsmålingerne op til parlamentsvalget, der finder sted til marts. En af årsagerne til, at ukrainerne er begyndt at tvivle på præsident Jusjenko er måske, at den økonomiske vækst er faldende. Sidste år voksede BNP 12 %, mens det i år ser ud til, at BNP kun vokser 3 %. Den aftagende vækst kan sammen med korruptionssagen, der førte til, at Jusjenko fyrede hele regeringen, meget vel være forklaringerne på, at han er knapt så populær som tidligere. Læs mere...tilmeld her!


Endnu et rekordår for investeringer i Ungarn
af Redaktør Tina Altenburg

Det gik rigtig godt i 2004, men 2005 bliver endnu bedre. Investeringerne i det ungarske ejendomsmarked nåede sidste år op på 750 mio. euro, men i år når investeringerne op over 800 mio. euro. Ligesom sidste år er det især investeringerne indenfor detailhandelen, der dominerer. Det skyldes, at der er bygget flere butikscentre i Budapest og andre steder i Ungarn. Derimod er der bygget væsentligt færre kontorejendomme. Læs mere...tilmeld her!


Ungarns budgetunderskud i strid med EU's regler
af Redaktør Tina Altenburg

Den ungarske regering vil finansiere det voksende budgetunderskud ved at sælge endnu flere obligationer. Derfor ventes der en fordobling i salget af obligationer til næste år. Ungarns voksende budgetunderskud fik for nylig kreditvurderingsbureauet Fitch til at sænke Ungarns rating. Budgetunderskuddet må ifølge EU’s regler ikke udgøre mere end 3 % af BNP. Det overholder Ungarn slet ikke, og til næste år ventes det, at underskuddet når op på 8 % af BNP. EU har tidligere kritiseret den ungarske regering for ikke at gøre nok ved budgetunderskuddet. Men med valg i vente til næste år forventer analytikere, at det ikke bliver bedre. Tværtimod forventer de øgede offentlige udgifter op til valget. Læs mere...tilmeld her!


Hosting G8 may bring Russia closer to full membership
by CGI

Russia will take full part in the two Group of Eight
finance ministers' meetings it hosts next year and if they go well it may come closer to becoming a full member of the club, its deputy finance minister said.

In 2006, Russia takes over the presidency of the G8 group of industrial nations, into which it was admitted in 2002. But on sensitive issues finance ministers still meet only as the Group of Seven -- the United States, Germany, France, Italy, Britain, Japan and Canada -- with Russia as an observer.

Next February though, Russia will chair the finance inisters' meeting in Moscow, although without central bank representatives who usually attend.

"Traditionally the country which is chairing forms the meeting's agenda. So it's clear that we will take part there, where we are the chair," Sergei Storchak, Russia's deputy finance minister, told reporters late on Friday on the margins of a Group of Seven finance ministers' meeting in London.

Russia will also chair a summer finance ministers' meeting in St Petersburg before the main summit at head of state level. At the other two gatherings, to be held in Washington and Singapore, it may take a lesser role.

"But if we successfully host the February meeting, maybe the mood will change, and there will no longer be the necessity to have the G7 separately," Storchak said.

Ostensibly the December meeting in London was called to honor retiring U.S. Federal Reserve Chairman Alan Greenspan. But another aim could have been to
get as much done under Britain's presidency as possible before the finance ministers gather on a wider G8 basis in Moscow.

"This is a strange meeting ... prompted by the special format of our participation in the Group," said Storchak.

"The format of our participation stands out not so much because of the real economic position of the country, but because of our place in the world economy, the fact that we are not yet members of the OECD or WTO."

Diplomats say that Russia may finally wrap up talks on joining the World Trade Organization some time next year after more than a decade of troubled negotiations. It remains outside the Organization for Economic Cooperation
and Development.

Storchak said that Russia would like to become a full member of the G8, but added, that "it's a normal process, no one is planning to force it".

The February meeting in Russia will focus on the financial aspects of energy, education and healthcare in relation to pandemics, and there are plans to invite observers from outside the G8.

"On the finance ministers' level, we are planning (to invite others), I know that for sure. On the summit level, I don't know," said Storchak, noting that India, China and Brazil has been invited to this week's London meeting.

"Whether it's these countries or others, it's a question for discussion within the club. It is decided by consensus." Læs mere...tilmeld her!


Rejse til Rusland? Vigtige spørgsmål!
af Udenrigsministeriet - www.um.dk

Her følger en række spørgsmål vedrørende rejse til rusland:

Hvordan kan jeg få et nyt dansk pas i en nødsituation? Såfremt det af tidsmæssige årsager ikke vil være muligt at få udstedt nyt, almindeligt 10-årigt pas, vil ambassaden kunne udstede et provisorisk pas. Ved indgivelse af ansøgning om provisorisk pas gælder samme betingelser som for ansøgning om 10-årigt pas. Et provisorisk pas udstedes kun for det tidsrum, som er nødvendigt, og kan maksimalt udstedes med en gyldighed på 1 år. Endelig kan ambassaden om nødvendigt forlænge gyldigheden af et dansk pas, der er udløbet inden for de sidste to år, eller som vil udløbe inden for kort tid. Forlængelsen gives for det fornødne tidsrum, dog maksimalt for 1 år.

Hvad koster det at få et nyt dansk pas gennem ambassaden? Pas (B) til personer under 18 år RUR 1100/40 USD (DKK 225) Pas (B) til personer over 65 år RUR 2.350/85 USD (DKK 525) Pas (A) RUR 4.200/150 USD (DKK 900) Provisorisk pas RUR 1100/40 USD (DKK 225) Ændring i pas RUR 1100/40 USD (DKK 225) Pr 1.10.2004 kan børn ikke længere optages i forældres pas.

Kan jeg blive registreret på ambassaden?
Danske statsborgere på kortere eller længere ophold i Rusland som turister, i forbindelse med studier, arbejde eller andet, kan lade sig registrere på ambassaden. Det er en frivillig sag, om man ønsker at blive registreret. Formålet er at give ambassaden og danske myndigheder mulighed for at yde assistance i en krisesituation. Registrering kan foretages via Udenrigsministeriets hjemmeside www.um.dk.

Kan ambassaden udstede EU/Internationalt kørekort?
Ifølge bekendtgørelse nr. 1026 af 21. oktober 2004, som trådte i kraft den 1. november 2004 kan repræsentationer uden for EU på ny modtage ansøgninger om duplikatkørekort og om fornyelse af kørekort fra danske statsborgere med sædvanlig bopæl i opholdslandet. Bekendtgørelsen kan findes på www.retsinfo.dk <http://www.retsinfo.dk>. Ved ansøgning om EU/International kørekort skal medbringes 2 pasfoto, ansøgning samt kopi af eksisterende kørekort. Ansøgere om kørekort, der ikke kan godtgøre deres identitet ved at forevise et tidligere udstedt pas eller kørekort, skal forevise både billedlegitimation og original dåbs-, navne- eller fødselsattest. Ansøgningsformular fås ved henvendelse til ambassaden.

Hvordan får jeg visum til Rusland?
Ambassaden kan ikke være behjælpelig med indhentelse af russisk visum. Rejsende må sikre sig visum til Rusland inden afrejse, idet man ikke kan påregne at få udstedt visum ved ankomst. Rejsende må sikre sig transitvisum til Rusland, såfremt rejseruten omfatter transport mellem Moskvas internationale og nationale lufthavne. Oplysning om visumregler m.v. vil kunne fås ved henvendelse til Den Russiske Ambassade i København, Konsularafdelingen: Kristianiagade 3, 2100 København Ø, tlf. 3538 2370, 3538 2378, fax 3542 0287. www.denmark.mid.ru <http://www.denmark.mid.ru>

Skal man være opmærksom på særlige toldregler?
Det russiske toldvæsens regler for ind- og udførsel af udenlandsk valuta er pr. 12. februar 2003 ændret således, at tilrejsende kan udføre op til USD 3.000 uden tolddeklaration, og beløb mellem USD 3.000-10.000 med tolddeklaration for indførsel. Tolddeklarationer udleveres normalt i flyet, eller de kan fås ved russiske grænseovergange og i internationale lufthavne. Afstempling sker i lufthavnens røde korridor. Beløb over USD 10.000 kan udføres, såfremt det opføres på den rejsendes tolddeklaration, og at det af denne fremgår, at et tilsvarende beløb er indført.
Skal man lade sig registrere hos myndighederne i.f.m. ophold i Rusland? Bor man på hotel i Moskva sørger hotellet for registrering. Bor man privat, og opholder man sig i Moskva i mere end tre døgn, skal man sørge for at få sit pas stemplet hos PVU (OVIR), Pokrovka Street 42, Moskva. Er man studerende, skal man sørge for, at ens pågældende universitet både registrerer og om nødvendigt forlænger ens visum, således at det er gyldigt til og med den dato ens endelige hjemrejse finder sted.

Hvordan forlænger man sit visum til Rusland?

Forlængelse af russisk visum foregår hos PVU, Pokrovka Street 42, Moskva. Telefon: 207-0113 eller 200-8427.
Hvordan er legaliseringsproceduren af russiske dokumenter?
Russiske dokumenter (f.eks. vielsesattest, skilsmisseattest etc.), som skal bruges i forbindelse med familiesammenføring, skal oversættes til engelsk på et notarkontor. Derefter skal dokumentet legaliseres i henholdsvis det russiske justitsministerium og udenrigsministerium, og endelig skal den danske ambassade legalisere dokumentet. En legalisering koster DKK 160, hvilket i øjeblikket er lig RUR 800/USD 30.Læs mere...tilmeld her!


The russian consumer trends
af Udenrigsministeriet - www.um.dk

The Russian consumer market is attracting increased interest from foreign companies and investors, specially consumer goods manufacturers, distributors, and advertisers.

The Russian consumer market is attracting increased interest from foreign companies and investors, specially consumer goods manufacturers, distributors, and advertisers. The new focus has been on segmentation based on consumption habits, rather than on traditional demographic gender-and-age and income characteristics.
The first promising group of consumers is called “innovators”. This group has higher than average consumer potential. The share of these consumers in Russia is rather small—but relatively large in Moscow. The majority of this group is under 30 years old. They are business people and white-collar employees, live in major cities, and exhibit innovative consumer behavior.
The second promising group of consumers in Russia is the cluster called “spontaneous”. This group is dominated by single men who often buy goods impulsively. Their consumer potential is average, while their consumer behavior has a tendency toward innovation.
The last cluster is called “ambitious”. These consumers rely on advertising when looking for a product. The majority of them live in regional capitals and major industrial cities.
These three most promising segments for foreign firms entering the market do not represent the largest consumer segments but offer the strongest potential because of their consumer behavior. Læs mere...tilmeld her!


Tætte bånd til Polen bekræftet
af Udenrigsministeriet - www.um.dk

Udenrigsministerens møde med den nyvalgte polske regering har givet et godt fundament for det fremtidige samarbejde. På møderne blev aktuelle EU emner drøftet, herunder de finansielle perspektiver, hvor der var enighed om behovet for at finde en snarlig løsning.

Udenrigsminister Per Stig Møller fremhævede det danske ønske om, at EU fremover øger sit fokus på forskning og udvikling for at styrke EU's fremtidige konkurrenceevne og vækstskabelse. Et andet hovedemne på møderne var Irak. Udenrigsministeren fremhævede behovet for at støtte den irakiske regering i udviklingen af det irakiske demokrati og vigtigheden af processen frem mod, at irakerne selv kan varetage sikkerheden i landet. Endelig kan fra møderne nævnes drøftelsen af EU’s naboskabspolitik, der er central for både Polen og Danmark. Fra begge sider blev der lagt vægt på en styrkelse af naboskabspolitikken.
Læs mere...tilmeld her!


Georgia's new defense strategy raises eyebrows in Russia
By CGI

The Russian Foreign Ministry expressed its surprise Wednesday at some of the clauses in Georgia's new national defense strategy, drawn up as part of its partnership program with NATO.

Ministry spokesman Mikhail Kamynin called the fact that Russia's military bases and peacekeeping contingents in Georgia were listed in the document among major military threats to Georgian statehood "bewildering, to say the
very least."

He dismissed as absurd the allegation that Russia may use its military presence in Georgia to support the breakaway provinces of Abkhazia, Ajaria, and South Ossetia.

The spokesman said the Russian contingent had always served as a stabilizing force in the long-standing conflict between Tbilisi and the rebellious provincial governments, and cited the May 2004 events in Ajaria as a vivid example.

He also said the Russian military bases were providing significant social and economic support for the local communities.

Kamynin said Tbilisi was employing such rhetoric to justify its own political and economic failures, as well as its purchase of large quantities of armaments and military hardware.

Under an intergovernmental agreement reached earlier this year, the withdrawal of Russian military bases from Georgia will be completed in 2008. Læs mere...tilmeld her!


CNN will not open in Ukraine
af MAFCON

CNN has denied that agency is going to open up an office in Ukraine CNN has denied a report released by Ukrainian speaker Volodymyr Lytvyn stating that the US based 24-hour news agency is going to open up an office in Ukraine. "The international broadcasting network CNN would like to clarify that it doesn’t plan to open a bureau or launch a new television channel in Ukraine," the network’s London office reported. Currently, CNN has an office in Moscow, which covers Ukraine as well. The Ukrainian ObserverLæs mere...tilmeld her!


EU Grants Ukraine Market Economics Status
af MAFCON


The European Union has made a political decision to grant Ukraine a market economics country status. UK Prime Minister Tony Blair, representing the European Union, formally announced the EU's recognition of Ukraine as a market economy today.
According to Interactive Investor, Blair, holder of the EU's rotating presidency, made the announcement at an EU-Ukraine summit that was broadcast on national television. The announcement was echoed by European Commission President Jose Manuel Barroso. "We reached an agreement to grant Ukraine market economy status," Barroso said. According to an UNIAN correspondent, European Commission chairman Jose Manuel Barroso claimed this after “Ukraine-EU” Summit, at a joint press conference with President of Ukraine Victor Yushchenko, Prime Minister of UK Tony Blair, and EU Council Secretary General Javier Solana. The Ukrainian President, asked when this decision will be technically registered, said that this issue will be solved in one-two months.
Læs mere...tilmeld her!


East-X-Net / Øst Magasinet påtager sig ikke ansvar for artiklernes nøjagtighed og fuldkommenhed eller for nogen skader eller tab opstået som følge af dispositioner foretaget på baggrund af artiklernes informationer og vurderinger. Læs User Policy.

 


 2. Opinion

Russia observes World AIDS Day
By CGI

Russia observed World AIDS Day on Thursday, December 1. According to official statistics, the country has 305,000 HIV-infected /of more than 40 million HIV cases the world over/, but unofficial sources raise the figure to one million.

HIV-infection killed 6,500 people in Russia and more than 40 million in the world.

Virologists have been trying to develop a vaccine against AIDS for ten years, unsuccessfully so far. Nevertheless, the work continues. In the United States alone, the funding for the purpose reaches some 300 million dollars a year.

An effective medication may appear in five to eight years, director of the republican center for preventive treatment and help to HIV-infected pregnant women and children Yevgeny Voronin said.

Such a vaccine will bring down the host of viruses in a body to the minimum. An inoculated HIV-infected patient will not require any treatment for two to three years.

At present, the vaccine is undergoing clinical tests.

In Russia, HIV-infected mothers gave birth to 21,000 babies. Of those, 2,000 infants tested HIV-positive.

Every third of 20 HIV infected mothers give up their parental rights, although a well-conceived therapy and skillful assistance helps to ensure safe childbirth, with healthy children in 99 percent of cases, according to Voronin.

Meanwhile, Russia medics said they have the resources to defeat the HIV epidemic in the country. Chief sanitary physician Gennady Onishchenko said the "federal budget will issue in 2006 more than three billion roubles for
this problem and local budgets will spend on it two billion roubles."

Onishchenko stressed that "only 130 million roubles were allocated for HIV/AIDS prevention and treatment in 2005 and in all the previous years."

Three thirds of the Russians consider it absolutely unacceptable for them to buy food from a HIV-infected seller or eat from the dishes, which have ever been used by an AIDS patient, Russian sociologists reported.

The All-Russian Public Opinion Centre reports in a survey that half of the respondents are ready to take care of their relatives, if they happen to contract AIDS.

The survey covered 1,600 people from 153 populated localities. Only from 7% to 12% of the polled are not afraid of contacting HIV-infected persons. Nearly 40% do mind if a HIV-carrier lives somewhere near compared to a quarter of respondents who said that it was absolutely impossible for them.

One third of the respondents, according to the survey, are ready to work side by side with a HIV carrier. "In fact, the same number of the Russians are not delighted with this perspective," the researchers said.

On Thursday, Russia staged actions of solidarity with HIV-infected, in bid to draw the society's attention to the problem.

The Moscow temple of Great Martyr St.Yekaterina in Bolshaya Ordynka Street held a prayer and a "round table" discussion over the establishment of a center for spiritual and medical assistances to AIDs victims.

Taking part in the discussion were representatives of the Moscow Patriarchate of the Russian Orthodox Church and personnel from the United States Agency for International Development.

A prayer was also held at the Trinity Temple in Khoroshevo, which assists HIV-infected.

The Russian Church said the main cause of the disease is the loss of spiritual values. At the same time it calls for being merciful to the sick people.

Medical authorities in Russia's Maritime Territory have reported more than 500 new HIV cases since the beginning of this year.

As of now, the region has 6,100 HIV-infected, the largest number among other far eastern provinces.

Most contacts are young people below 30 years of age.

The number of HIV-infected pregnant women has increased dramatically to in the past few years. They gave birth to 340 children.

A majority of HIV cases - more than 77 percent - are drug addicts.

Irkutsk region allocated 80 million roubles to combat HIV/AIDS in 2006. The region has 18,900 HIV-infected, i.e. every 130th resident.

The rate of the infection in Irkutsk has decreased, compared with the late 1990s.

In the Altai territory, the rate of HIV infection decreased 5 percent in the first eight months of 2005. As of September 1, 2005, it had 3,503 registered HIV-cases. The figures were cited at a meeting between a delegation of UN agencies and head of the Moscow office of Britain's Department for International Development Jim Butler with the regional
leadership.

The UN representatives praised the Altai territory experience in combating and preventing AIDS and recommended other Russian provinces to use it.
Læs mere...tilmeld her!


East-X-Net / Øst Magasinet påtager sig ikke ansvar for nøjagtighed og fuldkommenhed vedr. artikler under sektionen Opinion. Artiklerne er udtryk for forfatterens/journalistens personlige holdning. Læs User Policy.

Næste udgave af Øst Magasinet udkommer d. 10. December 2005. Øst Magasinet udkommer 10 gange årligt med udgivelsesdato d. 10 i måneden. Undtaget er januar og juli måned. Indlæg, pressemeddelelser og kommentarer kan sendes til redaktionen.

Modtag en månedlig e-mail med Øst Magasinet. Se sidste udgave i Arkivet. Der er 10 årlige udgivelser. 

Abonnement: kr. 200,00 excl. moms. pr. år:
Tilmeld her! 


Læs mere om East-X-Net's målsætninger: Mål.

Se tidligere udgivelser i Arkivet. Nyhedsbrevet er ejet, udviklet og udgives af East-X-Net. Læs evt. Bruger information, Fortrolighedserklæring, Copyright & Trademarks og User Policy.
 
Tina Altenburg
Redaktør
 
Allan Loumann LIssau
Ansvarshavende Redaktør

Lokation: Odinsgade 29, 7100 Vejle 

Øst Magasinet's nyhedsgruppe, som modtager Øst Magasinet har p.t. ca. 900+ medlemmer.

Øst Magasinet udkommer 10 gange om året, undtaget er juni og januar.   

 

 Modtag Øst Magasinet med mail

Modtag en månedlig e-mail med 
Øst Magasinet. Se sidste udgave i Arkivet

10 årlige udgivelser: 
*Abonnement: kr. 200,00 excl. moms. pr. år
(kr. 250,00 incl. moms).
Tilmeld her! 


Markedsføring af et produkt

Har du et produkt eller en service som du ønsker at markedsføre? Vi kan placere dit budskab på vores website, samt i vores nyhedsbrev. Læs mere...

All rights reserved © 205 East-X-Net / Øst Magasinet. Sections of the information displayed on this page (dispatches, photographs, logos) are protected by intellectual property rights owned by East-X-Net / Øst Magasinet. As a consequence, you may not copy, reproduce, modify, transmit, publish, display or in any way commercially exploit any of the content of this section without the prior written consent of East-X-Net.

 
Udskriv
Anbefal os
Skriv til red.Modtag
Øst  Mag.
med mail:
Tilmelding

Besøg
Arkivet


East-X-Net
Bookstore


Bookstore 
indeholder bog
tilbud fra 
amazon.com
Besøg
East BookstoreErhvervskontakt Østeuropa

Register
over firmaer som arbejder med Østeuropa.


Vigtig besked:


Vidste du at du 
kan kontakte
East-X-Net's læsere? 


Har du et produkt eller en service som du ønsker at markedsføre? 
Vi kan placere dit budskab på vores website, samt i vores nyhedsbrev.
Mere information!

KLIK HER!

     

 

   
     

 

   
   

Copyright © East Export Network 2005.  
Redaktør
Tina Altenburg - Redaktør Allan Loumann Lissau
Copyright and Trademarks.  Fortrolighedspolitik.  User Policy.  
Hjælp til at læse.  Rapporter problemer til East-X-Net. 
Udvikling:
Loumann.dk

 
Print this page.